GLASSKOGEN

Är min hommage till Nils Landberg och dennes legendariska /Tulpanglas/ som han formgav åt Orrefors på femtiotalet. I glasskogen är varje årstid gestaltad i olika färgsättningar samt genom olika ytbehandlingar och blåstekniker.

Glasblåsare:Micke Johansson

FLORA

Doftflaskan FLORA hittade sin inspiration i det dåtida Kina. Då doft och luktsnus flaskor var vanligt förekommande. Små miniatyrer som ofta var rikt dekorerade. FLORA är generös i sin skala och bär ett ornament i klarglas.

JAG TÄNKER PÅ FABERGE'

Fabergéägg är vanligtvis diamantbesatta och emaljerade dekorationsägg som Peter Carl Fabergé och hans företag gjorde på beställning åt den ryske tsaren mellan 1885 och 1917.[1] De drygt 50 Fabergéäggen anses vara bland det absolut bästa inom juvelerarkonsten. Jag kunde inte motstå frestelsen att översätta dessa makalösa objekt till glas.

TRATT MED KROPP

En visuell tolkning av ett ofta förbisett bruksföremål.

Tratten, en skulptural kommunikatör, den samlar upp och tar till vara.  

 

PAPPER

Ett origami-projekt, som tog sin början under pandemin.

Under två år uppmanades vi att inte resa, hålla oss hemma och minimera kontakten med andra.

Anna isolerade sig i sin vindsatelje´ i Stockholm. Pappersobjekten bygger på systematiska upprepningar i origamins grundvikning -berg och dal. Upprepningar som gav Anna struktur och ingöt hopp i den annars  mycket löst flytande vardagen av ensamarbete under pandemin.

Back To Top